Mellby Gård har ägt Nikkarit sedan 2014 och har under denna tid expanderat verksamheten i Finland, stabiliserat den svenska delen samt breddat bolagets tjänsteutbud, vilket sammantaget ger en tillväxt på nästan 60% under dessa år. Sedan 2018 leds bolaget av Jan Gustafsson tillsammans med hans bröder Niklas och Joel. Under sommaren lyfte bröderna Gustafsson frågan om de kunde få möjlighet att köpa loss bolaget – något som alltså nu blivit verklighet.

Nikkarit grundades år 1990 och har sedan dess fokuserat på att montera lister i nyproducerade fastigheter. Bolaget står för hög kvalitet och med förstklassig service. Man började sin verksamhet i Finland, men finns sedan 2005 även i Sverige. Under de senaste åren har Nikkarit utvecklat och expanderat sitt erbjudande, för att nu även omfatta fönstermontering för såväl nyproduktion som vid renoveringar. Nikkarit hade 2018/2019 en omsättning på 215 mSEK (20,5 mEUR).

  • Nikkarit är ett fint bolag med ett starkt varumärke och produkter av mycket hög kvalitet. Jag har jobbat på bolaget sedan 2011 i en rad olika roller; som montör, arbetsledare, inköpare, VD för det finska bolaget och slutligen även som koncernchef. Min bror Niklas blev en del av bolaget när vi förvärvade hans fönsterbolag och Joel har gjort ett stort avtryck som ansvarig för fönsterrenoveringar. Vi är tacksamma för att vi fått denna möjlighet och ska tillsammans med resten av vår fantastiska personal göra allt vi kan för att bolaget ska kunna fortsätta att utvecklas och expandera, säger CEO Jan Gustafsson.

Mellby Gård är ett familjeägt, långsiktigt konglomerat som investerar i verksamheter med tydlig tillväxtpotential, i Sverige såväl som internationellt. Investeringarna sker i ett spann av branscher: från tillverkningsindustrin och detaljhandeln till utbildningssektorn och tjänsteföretag.

  • En normal investering hos oss brukar ha en livslängd som mäts i decennium, men så blev alltså inte fallet för Nikkarit. Vi har aldrig för avsikt att avyttra något innehav, men denna grundinställning måste alltid ge vika för den industriella logiken – och ibland även för hjärtat. Sedan bröderna Gustafsson tog över ledningen för bolaget har det utvecklats otroligt fint, och vi har kunnat minska på vårt engagemang. När de sedan lyfte frågan om ett eventuellt utköp ville vi inte stå i vägen för dem. Vi ser fram emot att följa bolaget under de kommande åren, och är övertygade om att Jan, hans bröder och övriga medarbetare på Nikkarit kommer att lyckas på bästa sätt, säger Sven Knutsson, VD Mellby Gård Innovation och Tillväxt AB.

För mer information kontakta;

Niklas Gustafsson, Nikkarit Group
+358 (0)400 38 10 10
niklas.gustafsson@nikkarit.com

Sven Knutsson, VD Mellby Gård Innovation och Tillväxt AB
+46 730-79 90 08
sven.knutsson@mellby-gaard.se

» Tillbaka