Snart färdigställda Hotell Gradienten är Jönköpings nya landmärke

Ett helt nytt hotell som är byggt i ett unikt tändsticksfabriksområde, reser sig upp till 60 meter och erbjuder fantastisk utsikt över Vättern. Vi på Nikkarit är involverade i slutarbetet av Hotel Gradienten. För vår del ansvarar vi fullt ut för alla list- och dörrmontage på projektet och vi monterar även hörn- och väggskydd till alla korridorer och allmänna utrymmen på projektet. 

”Hotell Gradienten som helhet är ett krävande men också ett givande projekt. Specialprojekt skiljer sig en hel del från standard lägenhetshus och just detta projekt har en hel del detaljer som man måste tänka på, projektet har också en tajt tidsplan som har krävt en hel del planering,” säger Jens Broström, vd för Nikkarit AB. 

Hotell Gradienten i Jönköping
Hotell Gradienten byggs i Jönköping, en del av ett historiskt betydelsefullt tändsticksfabriksområde.

Även om installationsarbeten för hotellrummen till stor del är standard för Nikkarit, så kräver alla allmänna utrymmen stark yrkeskompetens. “Vi har installerat mycket special lister och kulörer i dessa utrymmen, och en hel del special karmar har också installerats”, säger Broström. 

Hotellets översta våningar, som reser sig 60 meter högt, erbjuder fantastisk utsikt över Vättern. 

De utmanande detaljerna på bygget som är utfört som reseprojekt är också en möjlighet för montören som arbetade på platsen. ”Varje hotellprojekt är unikt och man lär sig alltid något nytt. På detta projekt har man varit tvungen att vara extra noggrann med detaljerna, men själva installationsarbetet har gått bra. Arbetsledningen har också varit utmärkt, det har varit trevligt att jobba med dem,” säger Eas, list- och karmmontör som har jobbat på projektet från början till slut. 

Byggarbetena på Hotel Gradienten närmar sig sitt slut och ska vara klart till sommaren. 

Källor:  

Jönköpings Kommun 

JKPG.com 

» Tillbaka